ارسال 14 اثر با غنای ادبی از استان البرز به دبیرخانه جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی


به گزارش روابط عمومی اداره کل امور استان‎ها و مجلس حوزه هنری، چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری بهانه خوبی است تا با خسرو عباسی خودلان مسئول دفتر آفرینش‎های ادبی حوزه هنری استان البرز در خصوص برگزاری این جشنواره ملی و حضور پر رنگ ادیبان البرزی در این جشنواره به گفت‎وگو بنشینیم. در ادامه گفت‎وگوی مختصر با ایشان را می‎خوانید.

ظرفیت‎های چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری برای ادیبان البرزی و واحد آفرینش‎های ادبی حوزه هنری البرز چیست؟

چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری فرصت خیلی خوبی برای دیده شدن فعالیت‎های چند ساله واحدهای هنری حوزه هنری است، خصوصا اینکه این فعالیت‎ها در محک آزمایش و رقابت قرار می‎گیرد و تولیدات شاخص از متوسط متمایز می‎گردد و کارنامه‎ای از فعالیت دفاتر و در رقابتی سالم هویدا می‎شود.

حوزه هنری البرز چه تولیداتی را به دبیرخانه جشنواره ارسال کرده است؟

با تلاش ادیبان البرزی و به لطف خدا 6 دفتر شعر خوب به دبیرخانه چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری ارسال شده که از این مجموع 3 دفتر ارسالی آثار فردی شاعران جوان و خوش قریحه البرزی است و 3 مجموعه نیز حاصل گردآوری اشعار شاعران در کنگره‎ها و جشنواره‎های شعری است که مجموعا به دبیرخانه تقدیم شده است.
در حوزه آفرینش‎های ادبی و داستان چگونه است؟
در این خصوص نیز 5 اثر با موضوع زندگی نامه داستانی سرداران شهید استان البرز به همراه 3 کتاب از مجموعه تاریخ شفاهی انقلاب که جملگی حاصل همت حوزه هنری استان البرز است به دبیرخانه ارسال شده که جا دارد از همه تلاشگران تولید این آثار خاصه نویسندگان و دست اندرکاران آن به سهم خویش تشکر نمایم.
کیفیت خوب به چه میزان در ارسال این آثار به چشم می‎خورد؟

همان‎گونه که مستحضرید جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری، جشنواره‎ای ملی و پر اهمیت است که تلاش ما بر آن معطوف شده که بهترین آثار و یا به قول شما دردانه ادب البرز را به این جشنواره ارائه دهیم. مثلا در بحث شعر کلاسیک و نو مجموعه‎های قوی و با غنای بالا به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است و در زندگی نامه داستانی نیز البته همین غنای ادبی به چشم میخورد. در این بخش نیز مثلا کتاب حاج روح الله که چندی پیش نامزد دریافت کتاب سال دفاع مقدس بود در میان آثار ارسالی است.

سخن پایانی؟

ذکر این نکته را لازم می‎دانم که در مجموعه آثار ارسالی و در حوزه تاریخ شفاهی انقلاب با رویکردی نو و با هدف آشکار نمودن فرازهایی از حماسه حضور مردم صبور البرز تولیدات ویژه‎ای به دبیرخانه ارسال شده که امید است با نظر مثبت داوران همراه شود.

گفتنی است جشنواره جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری مهرماه سال جاری در شهر هنر پرور اصفهان برگزار و میزبان هنرمندان و آثار هنری تولید شده در مرکز استانی حوزه هنری سراسر کشور خواهد بود.

شایان ذکر است علاقمندان جهت آشنایی بیشتر با نحوه فعالیت‎های حوزه هنری استان البرز و اطلاع از برنامه‎های در حال انجام حوزه هنری می‎توانند به پایگاه مجازی این مرکز به آدرس www.artalborz.ir مراجعه و از آخرین رویدادهای هنری استان نیز مطلع گردند.

اخبار چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری را در همین درگاه مجازی پیگیری کنید.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره